Etkin konularEtkin konular  Forum üyelerini gösterKullanıcı Listesi  Forumlarda AraAra  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş YapGiriş Yap
NLP ile Etkin Ögrenme
 Refleksoloji : NLP ile Etkin Ögrenme
Konu Konu: *NLP ILE ETKIN ÖGRENME Cevap Yaz Yeni konu aç
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Ömer Yalçin
Editör
Editör

Gönderen: 13-Temmuz-08 Saat: 15:34 | Kayıtlı IP Alıntı  Ömer Yalçin

Egitimde NLP

NLP'nin temel amaçlarindan biri de, tam ögrenmenin nasil gerçeklestigini ve yeni bilginin daha önce var olan bilgiler ile etkilesimini anlamak. Bu alandaki arastirmalar sayesinde, günümüzde birçok etkili ögrenme ve ögretme stratejisi gelistirilebilmistir. NLP teknikleri, velilere, antrenörler ya da egitmenlere, çocuklarinin yada ögrencilerinin daha basarili sonuçlar almalarini saglayacak olan metod ve uygulamalar sunar. Bundan dolayi egitim ögretim alaninda çalisan birçok ögretim görevlisi bazi temel NLP aracini, ders metodolojisine ve sinif yönetimi alanindaki çalismalarina entegre etmistir. NLP, gruplarla birlikte çalisan insanlarin, mesleklerini daha basarili uygulayabilmelerini saglayacak olan araçlar sunar. 

Çocuk Egitiminde NLP

NLP, çocuk ile veli arasinda yapici bir iletisim köprüsünün insa edilebilmesi için gerekli temel malzemeler sunar. Kendinizi açik bir sekilde ifade edip, çocugunuza da sizi daha iyi anlayip tepki göstermesini saglayacak olan olumlu bir iletisim kurmayi kesfedin. Ör. çocugunuza YAPMAMASI gereken birseyi söyleyin. Mesela, "üstünü kirletmeden yemegini ye !". Muhtemelen bu söylediginiz, istenmeyen davranisin meydana gelme olasiligini artiracaktir, çünkü çocuk bu istegi yerine getirebilmek için önce olumsuz yani istenmeyen davranis üzerinde odaklanmak zorundadir. Bu yetmiyormus gibi bir de tehdit edici bir ses tonu kullandiysaniz, çocukta meydana gelen korku ve endise dolu ruh hali neticesinde yemegini üstünü batirmadan yemesi gerçekçi bir beklenti dahi olamaz. Bu ve benzeri alanlarda çocuklarinizla hedef odakli, etkili, yapici ve uyumlu iletisim kurmayi ögrenin. 

Yukarı dön İzle Ömer Yalçin's Özellikler Diğer mesajlarını ara: Ömer Yalçin Özel Mesaj Gönder Arkadaş listeme ekle

Eğer bu konuya cevap yazmak istiyorsanız ilk önce giriş
Eğer kayıtlı bir kullanıcı değilseniz ilk önce kayıt olmalısınız

Cevap Yaz Yeni konu aç
Sayfayı yazdır Sayfayı yazdır

Git:
Sana Kapalı Yeni Konu açmak
Sana Kapalı Cevap yazmak
Sana Kapalı Mesaj silmek
Sana Kapalı Mesaj düzenlemek
Sana Kapalı Yeni anket açmak
Sana Kapalı Anketlere oy kullanmak

Bu sayfa 0.1953 saniyede yüklendi.