| Gönderen: 13-Temmuz-08 Saat: 15:34 | Kayıtlı IP
|
|
|
Egitimde NLP
NLP'nin temel amaçlarindan biri de, tam ögrenmenin nasil gerçeklestigini ve yeni bilginin daha önce var olan bilgiler ile etkilesimini anlamak. Bu alandaki arastirmalar sayesinde, günümüzde birçok etkili ögrenme ve ögretme stratejisi gelistirilebilmistir. NLP teknikleri, velilere, antrenörler ya da egitmenlere, çocuklarinin yada ögrencilerinin daha basarili sonuçlar almalarini saglayacak olan metod ve uygulamalar sunar. Bundan dolayi egitim ögretim alaninda çalisan birçok ögretim görevlisi bazi temel NLP aracini, ders metodolojisine ve sinif yönetimi alanindaki çalismalarina entegre etmistir. NLP, gruplarla birlikte çalisan insanlarin, mesleklerini daha basarili uygulayabilmelerini saglayacak olan araçlar sunar.
Çocuk Egitiminde NLP
NLP, çocuk ile veli arasinda yapici bir iletisim köprüsünün insa edilebilmesi için gerekli temel malzemeler sunar. Kendinizi açik bir sekilde ifade edip, çocugunuza da sizi daha iyi anlayip tepki göstermesini saglayacak olan olumlu bir iletisim kurmayi kesfedin. Ör. çocugunuza YAPMAMASI gereken birseyi söyleyin. Mesela, "üstünü kirletmeden yemegini ye !". Muhtemelen bu söylediginiz, istenmeyen davranisin meydana gelme olasiligini artiracaktir, çünkü çocuk bu istegi yerine getirebilmek için önce olumsuz yani istenmeyen davranis üzerinde odaklanmak zorundadir. Bu yetmiyormus gibi bir de tehdit edici bir ses tonu kullandiysaniz, çocukta meydana gelen korku ve endise dolu ruh hali neticesinde yemegini üstünü batirmadan yemesi gerçekçi bir beklenti dahi olamaz. Bu ve benzeri alanlarda çocuklarinizla hedef odakli, etkili, yapici ve uyumlu iletisim kurmayi ögrenin.
|